Conditiemeting; Onderhoudskundig Adviseur BOEI
De opleiding Conditiemeting; Onderhoudskundig Adviseur BOEI is onderdeel van de leergang Conditiemeting NEN 2767 / BOEI, een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en Hogeschool Utrecht. Je wordt opgeleid tot een professionele adviseur die een belangrijke bijdrage levert aan de verbetering van de staat van de assets.
Als adviseur vastgoed houd je de staat van vastgoed in de gaten. Gebreken zorgen voor prestatieverlies, brengen risico's met zich mee en beïnvloeden de functionele prestatie-eisen van een asset. Dit kan een gebouw zijn, maar ook een transportinstallatie of een elektrotechnisch object. Jouw werk zorgt ervoor dat de eigenaar grip houdt op de kwaliteit, de levensduur en de kosten van zijn vastgoed.
Handig om te weten
Startmoment | 3 februari |
---|---|
Lesdata | De exacte lesdata vind je op de site van NVDO. De link vind je bij het onderdeel Overige informatie op deze pagina |
Studie-investering | 15 uur per week (inclusief colleges) |
Kosten |
€ 6495 (vrij van btw) Werk je bij een NVDO-lidbedrijf? Dan krijg je een ledenkorting van 5%. De prijzen zijn exclusief kosten voor Hobéon persoonscertificatie. Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten. |
Deelnemers | 16 |
Locatie | Koningsbergerstraat 9 Utrecht , Lange Schaft 7G Houten NVDO |
Diploma | Certificaat met de studie-investering - 300 uur |
Kennismaken op locatie
Wil je ons graag persoonlijk ontmoeten? Kom naar de studiekeuze-events op locatie!
Aanmelden
Zin om te beginnen met deze opleiding?
Opleidingsinhoud
Tijdens de opleiding Conditiemeting; Onderhoudskundig Adviseur BOEI leer je om inspectierapportages, aangeleverd door de inspecteur op de juiste manier te inspecteren. Tevens kun je binnen je eigen specialisatie (bouwkunde, klimaat- en transportinstallaties, elektrotechnische installaties of monumenten) uit te voeren conform de NEN 2767-1. Je kunt de specifieke wensen van de opdrachtgever van het geïnspecteerde object vertalen naar een advies. De inspecties en de daaruit volgende adviezen zijn van groot belang voor de verschillende stakeholders.
Binnen de opleiding is het mogelijk om het onderdeel Integraal Inspecteur Vastgoed ook te volgen.
De opleiding bestaat uit bijeenkomsten en praktijkgestuurde opdrachten.
Het examen voor adviseur bestaat uit:
- het opstellen van adviesrapport voor verschillende scenario’s
- mondelinge verdediging en toelichting van opgestelde rapportage
Na afloop kun je:
- het inspectierapport, aangeleverd door de inspecteur, op de juiste manier interpreteren
- binnen je eigen specialisatie een advies uitbrengen op grond van een NEN 2767 inspectie + aanvullende inspectie-items
- specifieke wensen van gebruiker / eigenaar en strategische doelen van het geïnspecteerde object vertalen naar een advies
Docenten
De docenten zijn specialisten uit de praktijk en docenten die werkzaam zijn binnen Hogeschool Utrecht. Samen verzorgen zij de bijeenkomsten en begeleiden ze je bij de praktijkgestuurde opdrachten.
Toelating
Je hebt een mbo+- of hbo-opleiding binnen je eigen specialisatie afgerond, aangevuld met een aantal jaar relevante werkervaring.
Na deze opleiding
Na het succesvol afronden van de opleiding Conditiemeting; Onderhoudskundig Adviseur BOEI ontvang je een NVDO/HU-certificaat en een automatische bijschrijving in het NVDO-register.
Het certificaat dat je na deze opleiding krijgt, is een prima basis voor persoonscertificatie bij Hobéon SKO. Asset-owners (waaronder de Rijksgebouwendienst) stellen deze opleiding verplicht voor iedereen die de werkzaamheden van adviseur wil uitvoeren.
Na deze opleiding kun je de Permanente Educatie - Integraal Adviseur/Inspecteur Vastgoed volgen.
Overige informatie
De post-bachelorcursus Conditiemeting; Onderhoudskundig Adviseur BOEI kost €5.700,- excl. BTW. Werkzaam bij een NVDO-lidbedrijf? Dan krijg je een ledenkorting van 5%!
Meer informatie over lesdata en lestijden vind je op de website van NVDO.
Om de praktijkgestuurde opdrachten te kunnen doen heb je meerdere jaren ervaring nodig in bouwkunde, werktuigbouwkunde/transportinstallaties, elektrotechnische installaties of monumenten.
Waarom bij de HU
-
Docenten uit de praktijk
De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.
-
Midden in het land
Utrecht is centraal gelegen. Je kunt de locaties van de HU goed bereiken per openbaar vervoer en met de auto.
-
Kom verder in je carrière
De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.
Deze opleiding is ook onderdeel van:
"Ik leer niet alleen veel van de docenten, maar ook van mijn medestudenten."
Ronald Blouwstudent Conditiemeting Leergang
In 2016 heb ik Conditiemeting; Onderhoudskundig Inspecteur BOEI – Integraal Inspecteur Vastgoed (IIV) met een discipline ‘’Werktuigbouwkunde’’ behaald. Na een her-certificering in de zomer van 2022, ben ik, naast een nieuwe baan als Technisch Consultant bij Vastestate Vastgoedmanagement, gestart met Conditiemeting; Onderhoudskundig Adviseur BOEI - Integraal Adviseur Vastgoed (IAV).
Ik had al een langere tijd de behoefte om meer in het vervolgtraject te doen, maar ook om verder te leren. De regelgeving in onze branche wijzigt nog wel eens, dus het is belangrijk om actuele kennis te hebben. De opleiding bevalt goed en is erg nuttig. Ik leer niet alleen veel van de docenten, maar ook van mijn medestudenten. We zijn allemaal echte vakidioten. Omdat iedereen uit een net andere hoek van de branche komt, voeren we vaak interessante discussies. Deze inzichten kan ik meteen weer meenemen in het werkveld.
Ook heb ik door de opleidingen mijn netwerk uitgebreid. Als ik in mijn werk ergens tegen aanloop, weet ik altijd wel een bekende te vinden die mij kan helpen met een oplossing. Wat mij ook goed bevalt is de praktische insteek. De docenten zorgen ervoor dat jij weet wat je moet doen tijdens inspecties. Ze leren je om vanuit de opdrachtgever te denken en geven je handige tips uit de praktijk. Op dit moment ben ik in mijn functie veel aan de slag voor objecten van het Rijksvastgoedbedrijf. Voor het examen van deze opleiding, moest ik, samen met twee medestudenten, een rapportage opstellen voor een gebouw van Rijksvastgoedbedrijf. Zo kon ik mijn kennis uit het werkveld en de lessen goed combineren en inzetten. We hebben in de opdracht de visie van het Rijksvastgoedbedrijf meegenomen en rekening gehouden met circulariteit en duurzaamheid. Net als in 2016, heb ik weer veel geleerd en ik heb het gevoel dat ik een stap verder ben.
" Wat ik op maandag in de les leer, kan ik op dinsdag meteen gebruiken tijdens een inspectie."
Faisel Salarbuxstudent Conditiemeting Leergang
Via mijn vorige werkgever heb ik de opleiding Conditiemeting; Onderhoudskundig Inspecteur BOEI in de richting werktuigbouwkunde gevolgd en succesvol afgrond. Omdat ik een goede technische achtergrond heb, ging dat vrij vlot. Ik kon de opgedane kennis direct toepassen in mijn werkzaamheden en kon mijn vaardigheden snel uitbreiden. Eigenlijk wilde ik al eerder van start gaan met de opleiding Conditiemeting; Onderhoudskundig Adviseur BOEI - Integraal Adviseur Vastgoed (IAV), maar dat was helaas niet mogelijk via dezelfde werkgever. In de zomer van 2022 ben ik mijn eigen onderneming gestart en als zelfstandig werktuigbouwkundig inspecteur / adviseur aan de slag gegaan. Omdat ik behoefte had aan meer kennis over het beoordelen van een MJOP en inspectierapportages, ben ik zelf gestart met de adviseursopleiding. Hier komen ook mijn andere vakgebieden zoals verduurzaming, onderhoudskosten en wet & regelgeving aan bod, wat voor mij een ontzettende meerwaarde heeft.
Hoewel er tot voor kort nog minder vraag was naar adviseurs, zie ik daar steeds meer verandering in komen. Zo spelen factoren als verduurzaming en energiebesparing een steeds grotere rol. Om hier als bedrijf gefundeerde beslissingen over te maken, zijn er goede adviseurs nodig. Tijdens de opleiding heb ik hier veel over geleerd van de vakbekwame docenten die uit de praktijk komen. Zij hebben veel ervaring, zitten dicht op het vakgebied en weten echt waar ze het over hebben. Hierdoor kan je snel schakelen en is elke lesbijeenkomst van toegevoegde waarde. Wat ik op maandag in de les leer, kan ik op dinsdag meteen gebruiken tijdens een inspectie. Voor de eindopdracht van de opleiding heb ik samen met twee medestudenten een adviesrapport opgesteld voor een pand van Rijksvastgoed. Naast dat ik fijn heb samengewerkt met mijn team en met deze opdracht voor de opleiding ben geslaagd, was het ook leerzaam. Je kijkt als adviseur bij een pand van Rijksvastgoed weer naar andere aspecten dan tijdens een beoordeling van een theater of sporthal. Ik kijk met plezier terug op de opleiding en ben van plan om in de toekomst mijn inspectiekennis uit te breiden met de specialisatie Electrotechniek.