Duurzame gebiedsontwikkeling

Duurzame gebiedsontwikkeling draait allemaal om kansen. Waar liggen de mogelijkheden voor nieuw vastgoed? Wat is een omgeving die jij een nieuwe, bruisende invulling kunt geven? Hoe neem jij de uitdagingen van de energietransitie mee in jouw aanpak van gebiedsontwikkeling? In de module Duurzame Gebiedsontwikkeling krijg jij kennis, inzicht en vaardigheden om hiervoor sluitende businesscases te ontwikkelen.

Beeld van stationsgebied in Utrecht

De kern van het vak is het goed en zorgvuldig inventariseren van de randvoorwaarden en risico'’s op basis van zorgvuldige data-analyse. En cases maken die aantonen dat je weet hoe je voorwaarden en risico's goed in kunt schatten en naar je hand kunt zetten. Met kennis van klanten, demografieën en vragen bedenk je goed afzetbare producten. Met als doel het verkleinen van het afzetrisico.

Handig om te weten

Startmoment n.t.b.
Lesdata Iedere vrijdag en 2x woensdag t/m vrijdag
Studie-investering Maximaal 2,5 dag per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 2900 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Deelnemers We starten met een klas van 15 studenten (prognose), daarnaast stellen we maximaal 5 plaatsen beschikbaar voor ‘aanschuifcursisten’ of ‘losse deelnemers’.
Locatie Padualaan 99 Utrecht
Diploma Certificaat van de Master of Urban & Area Development

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsadvies op maat

Kom je er niet uit of heb je vragen? Ga in gesprek en laat je adviseren.

Opleidingsinhoud

De masterclass Gebiedsontwikkeling bestaat uit tien wekelijkse seminars. Daarin krijg je theorie aangereikt, maar ze vormen ook het startpunt voor een driedaagse praktijkopdracht. Door deze combinatie van theorie en praktijkervaring ontwikkel jij jezelf tot een professional die helemaal klaar is voor de praktijk van gebiedsontwikkeling.

In de seminars krijg je een goed beeld van de kaders van de overheid, wet- en regelgeving en leer je over verschillende instrumenten. Je leert hoe je klantbehoeften kunt vertalen naar producten en diensten.

Tijdens de driedaagse praktijkopdracht werk je op locatie aan een reële case, een concrete vraag van een gemeente in Nederland en de selectie van een projectontwikkelaar.

Ook werk je aan je eigen logboek.

In deze masterclass krijg je klassikaal onderwijs, waarbij de praktijk altijd de hoofdfocus is. Je deelt ervaring met je mededeelnemers en krijgt in korte tijd alle handvatten aangereikt die je in je werk nodig hebt.

Je verplaatst je in de rol van projectontwikkelaar. Je doet kennis en vaardigheden op om inzicht te krijgen in marktvraag, kosten, opbrengsten en risico’s voor jezelf en de partijen waarmee je wilt samenwerken. Daarbij gaat het natuurlijk om economische haalbaarheid, maar ook om maatschappelijke kosten en baten.


Toelating

Je kunt deelnemen aan deze masterclass als je een hbo- of wo-diploma hebt en minimaal drie jaar werkervaring hebt in dit vakgebied.

Docenten

In de masterclass kun je een grote diversiteit aan docenten en gastsprekers verwachten: een mix van wetenschap, praktijk, internationaal en verschillende invalshoeken. Zo weet jij zeker dat de inhoud veelzijdig is en aansluit op de hedendaagse praktijk.

Na deze opleiding

Na deze masterclass beheers je de rol van gebiedsontwikkelaar.

Na de masterclass beheers je de rol van gebiedsontwikkelaar. Je bezit de kennis en vaardigheden om inzicht te krijgen in marktvraag, kosten, opbrengsten en risico's voor jezelf en de partijen waarmee je samenwerkt. Daarbij gaat het natuurlijk om economische haalbaarheid, maar ook om maatschappelijke kosten en baten.

Deze mastermodule maakt deel uit van de Master of Urban & Area Development (MUAD). Wil je na deze module nog mee leren? Verbreed je kennis dan met de andere mastermodules. Die kun je zelfs stapelen tot een volwaardige opleiding.

Overige informatie

De mastermodule Duurzame Gebiedsontwikkeling kost € 2900, vrij van btw. Dit bedrag is inclusief literatuur, catering en overnachtingen voor het praktijkproject.

Werk jij bij een gemeente, provincie, waterschap, energiebedrijf, spoorbedrijf, woningcorporatie, belegger, bouwbedrijf, advies- of ingenieursbureau? Of ben je een zelfstandige professional? Dan is deze masterclass een uitstekende manier voor jou om versneld door te groeien naar een senior functie of je kansen op de mark te vergroten.

Deze module maakt deel uit van de Master of Urban & Area Development. De mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.


Waarom Gebiedsontwikkeling bij de HU?

  • Volg praktijkgericht onderwijs

    Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. Wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

  • Kom verder in je carrière

    De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

  • Een hooggewaardeerde opleiding

    De MUAD heeft het predicaat TOPopleiding volgens de Keuzegids 2018.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Certificering mastermodule Strategisch Beheer

Deze opleiding is gecertificeerd door NVAO.

Direct contact

Debby Goedknegt

Leslocatie Hogeschool Utrecht Padualaan 99

Interesse in de opleiding Duurzame gebiedsontwikkeling?

Volg deze opleiding