Jongeren, Adolescenten en SOLK
Jongeren met SOLK kampen met reële klachten. Het is belangrijk dat je als (kinder)fysiotherapeut beschikt over specifieke vaardigheden en kennis in fysiotherapie om SOLK te herkennen en deze jongeren en hun omgeving zo optimaal mogelijk te begeleiden.
Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK), tegenwoordig ook vaak functionele klachten genoemd, hebben een grote impact op de jongere en zijn omgeving. De module Jongeren, Adolescenten en SOLK is erop gericht om jou als oefen-/fysiotherapeut uit te dagen in klinisch redeneren en je specifieke praktische handvatten aan te reiken om zo te komen tot een passend fysiotherapie behandelplan.
Persoonlijk advies
Heb je een vraag? Neem contact op met hoofd specialisatie Linda Slootweg via linda.slootweg@hu.nl. We helpen je graag verder!
Stuur direct een e-mailHandig om te weten
Startmoment | Nader te bepalen |
---|---|
Lesdata | Volgt |
Studie-investering | De totale studiebelasting van de cursus bedraagt 140 uur, waarvan 27 uur aan contactonderwijs. |
Kosten |
€ 1890 (vrij van btw) |
Deelnemers | 7-15 |
Locatie | Heidelberglaan 7 Utrecht |
Diploma | Certificaat en accreditatiepunten voor het PSF-register |
Aanmelden
Zin om te beginnen met deze opleiding?
Opleidingsinhoud
De module Jongeren, Adolescenten en SOLK is onderdeel van de specialisatie Psychosomatische Fysiotherapie bij de master Fysiotherapie, topopleiding van Hogeschool Utrecht. Het competentiegericht onderwijs leidt je op tot een professional die wetenschappelijke en specialistische kennis en vaardigheden integreert in het dagelijks handelen van zichzelf en collega's. Je kunt de module ook los volgen.
In deze mastermodule vergaar je specifieke kennis en vaardigheden om een jongere met SOLK of functionele klachten te herkennen en via klinisch redeneren te komen tot een passend behandelplan. Na afloop ben je in staat om jongeren en adolescenten met SOLK goed te begeleiden met oog voor de biologische, psychologische en sociaal-emotionele aspecten.
Het onderwijs is gericht op het ontwikkelen van een behandelprotocol voor de specifieke patiëntengroep en de betreffende casuïstiek in jouw praktijk. Je krijgt les in klassikale colleges, werkgroepen en leerteams. De lesinhoud, opdrachten en toetsen zijn beschikbaar in een online programma.
Na de mastermodule Jongeren, Adolescenten en SOLK kun je:
- klinisch handelen/denken expliciteren en evalueren bij een casus met zwaar complexe patiënt BCP-PSF met als doel de gezondheid te bevorderen. Je werkt bij deze casus interprofessioneel samen met als doel te komen tot doelmatige zorg.
- op methodische wijze op je eigen functioneren en ontwikkeling reflecteren (reflectieniveau 3 of hoger) en analyseren.
Toelating
Je hebt een afgeronde bacheloropleiding Fysiotherapie en bent werkzaam, in stage- of dienstverband, in een setting waar je jongeren behandelt. De toelating gebeurt op basis van het aantal beschikbare plaatsen.
Docenten
De master Fysiotherapie heeft een enthousiast en gedreven docententeam. Alle docenten hebben een masteropleiding afgerond, een aantal is gepromoveerd als gespecialiseerd fysiotherapeut. Bij deze module krijg je ook les van enkele gastdocenten.
Na deze opleiding
Na deze opleiding kun je klinisch redeneren en specifieke praktische handvatten aanreiken om te komen tot een passend behandelplan voor jongeren die kampen met SOLK.
Overige informatie
In het studiejaar 2024-2025 kost de mastermodule Jongeren, Adolescenten en SOLK € 1890, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.
In de module Jongeren, Adolescenten en SOLK maak je gebruik van je eigen casuïstiek. Daarom is het belangrijk dat je werkt in een setting waar je met kinderen te maken hebt. Dit mag ook een stage zijn.
Waarom Jongeren, Adolescenten en SOLK bij de HU?
-
Ruime ervaring als onderwijsinstituut
Dat is ook duidelijk zichtbaar in de evaluaties van de studenten en het werkveld.
-
Krijg begeleiding die werkt
Jouw groei als student staat voorop, daarom steekt de HU veel tijd en energie in begeleiding en advies.
-
Ervaren docententeam
De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.
Deze opleiding is ook onderdeel van:
Direct contact
Linda Slootweg
Interesse in de opleiding Jongeren, Adolescenten en SOLK?
Heb je nog vragen?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 0634101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar op ma t/m vrij 09.30 - 16.30 uur