Waardig werk als kans

Hoe zorg je voor diversiteit en inclusie op de werkvloer? Hogeschool Utrecht nodigt je namens lectoraat Organiseren van Waardig Werk van harte uit voor het congres "Waardig werk als kans. Tijd voor maatschappelijke verandering" op vrijdag 8 november.

In een tijd waarin meer mensen zich bewust worden van diversiteit en inclusie, is het van belang dat bedrijven en organisaties actief betrokken zijn bij het bevorderen van een diverse samenleving. Tijdens het congres gaan werkgevers, beleidsmakers, maatschappelijke organisaties, onderzoekers en docenten in op de vraag waarom diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn. En vooral: hoe zorg je voor diversiteit en inclusie op de werkvloer?

Er is een uitgebreid programma met workshops, een lunch en borrel om elkaar te ontmoeten én een bijzondere keynote-spreker: ondernemer en diversiteit- & inclusie-expert Bouchra Talidi! Wij zullen deze dag kennis delen en praktische handvatten bieden, en tegelijkertijd zullen we je vragen om mee te denken en discussiëren.

Deelname

Mkb'ers waaronder eigenaren, HR-managers en beslissers, alsook beleidsmakers uit de publieke en private sector, onderzoekers, docenten en studenten. Mis deze kans niet om meer te leren over hoe waardig werk te organiseren en om te netwerken met vakgenoten. Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen op het congres!

Praktische informatie en aanmelden

Datum 8 november 2024
Tijd
9.30 - 15.30 uur
Locatie
Padualaan 101 Utrecht
Deelname
Kosteloos
Aanmelden  Via het aanmeldformulier 

Het congres wordt georganiseerd door lectoraat Organiseren van Waardig Werk. Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar Lectoraat-OWW@hu.nl.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Meld je direct aan!

Programma

09.30 uur Ontvangst en registratie 
10.00 uur Opening door dagvoorzitter Esther van der Voort
Introductie door Josje Dikkers en Leendert de Bell (HU)
10.30 uur Panelleden uit het werkveld in gesprek met dagvoorzitter 
11.45 uur Workshop (keuze uit acht workshops)
12.45 uur Lunch & ontmoeting
14.00 uur Keynote door ondernemer Bouchra Talidi
14.45 uur Afsluiting en napraten met een drankje
15.30 uur Einde

Workshops

 1.   Leerwerktrajecten voor statushouders
 Linda Bakker (HU) & Adrie Schalkwijk (TransDev)

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld gaan we ervaren wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een leerwerktraject voor statushouders. Wie zijn betrokken? Wat is ieders rol? Wat zijn innovatieve oplossingen? Aan de slag!
 2.  Meer (maatschappelijke) impact door samenwerking  
 Leendert de Bell (HU) & Peter Hobbelen (Confed)

Strategische samenwerkingsverbanden kunnen een krachtig middel zijn om complexe maatschappelijke problemen aan te pakken, op een manier en schaal die niet haalbaar zijn voor individuele organisaties. Maar hoe organiseer je zo'n samenwerking op een effectieve manier? 
 3.  Interventies voor een betere slaap en meer vitaliteit  
 Josje Dikkers (HU), Ruben Kraaijeveld (HU)

We gaan in op de volgende twee vragen: (1) wat kun je als organisatie doen om de vitaliteit van medewerkers te vergroten en (2) hoe blijf je als medewerker vitaal in een veeleisende werkomgeving?   
 4.  Een relationeel perspectief op het organiseren van waardig werk  
 Joost van Andel (HU)

Wat betekent het, en wat doen we, wanneer we het organiseren van waardig werk benaderen als een sociaal proces van co-creëren (Sociaal Construeren)? (Disclaimer: deze wat meer filosofische workshop over Social Construction levert u mogelijk meer vragen op dan antwoorden)
 5.  Veilig werken en leren   
 Floor ten Holder (HU) en Astrid Bolland (HU)

Hoe bouwen we aan een veilig werk- en leerklimaat in organisaties? We delen inzichten uit de theorie en verschillende perspectieven vanuit de praktijk (van bestuur tot de werkvloer) over wat er werkt en niet werkt. Met ruimte voor eigen inbreng.
 6.  Werkbegeleiding bij een ernstig psychische kwetsbaarheid  
 Joep Binkhorst (HU) & Melia de Gier (Lister) & Matthijs van Hoek (ROC Midden-Nederland)

‘Werk is de beste zorg’, een steeds belangrijker speerpunt binnen de GGz. Maar hoe organiseer je dit? Wat vraagt dit vanuit werkgevers en zorg? In deze workshop delen we inzichten uit praktijk en onderzoek
 7.  Veranderkundig perspectief op organisatie-ontwerp  
 Anneke Offereins (HU) 

De participatieve organisatievernieuwingsmethode draagt bij aan slimme organisatievormen met sterke onderwijsteams. Er wordt gewerkt aan kleinschaligheid waarin professionals maximale zeggenschap hebben en leerbehoeften leidend zijn. Een praktijkvoorbeeld toont de werkende bestanddelen van een dergelijke aanpak.
 8.  Inclusief denken én doen
 Fatih Aktas (HU/Open Embassy) en Valerie van Lanschot (NewBees INC.)

We gaan aan de slag met het model van "Zes Inclusieve Vaardigheden" van NewBees INC., die veel nieuwkomers hebben begeleid naar waardevolle participatie op de werkvloer. Ontdek waar jij en je organisatie de focus op kunnen leggen om de volgende stap naar inclusiviteit te zetten.

Deel dit evenement