Financiële problemen zorgen voor stress, maken mensen ziek, zorgen dat mensen minder kunnen meedoen in onze samenleving en ontwrichten privé situaties. Veel Nederlandse huishoudens hebben hiermee te maken! Jij draagt – na het afronden van de opleiding schuldhulpverlener - als budgetcoach bij aan het zo snel mogelijk signaleren, aanpakken en oplossen van deze problemen vanuit het brede sociaal financiële domein.

Associate degree bij de HU

Video afspelen
01:20
Still van promotiefilm Associate degree bij HU

In deze tweejarige Associate degree hbo-opleiding (adsfd) word je opgeleid tot sociaal financieel dienstverlener, ook wel budgetcoach genoemd. Je ontwikkelt je in 3 domeinen: preventie, sociale incasso en het oplossen van schulden. Je begeleidt en coacht mensen met financiële problematiek, zoekt samen met hun netwerk, schuldeisers en betrokken organisaties naar een oplossing en biedt nazorg.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus
Startmoment September
Lesdata Maandag tot 19.00 uur. Daarnaast werk je minimaal 3 dagen bij een relevante organisatie.
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2314 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten. Of ga voor meer informatie naar de site van Leerwerkloket.

Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam Ad Sociaal Financiële Dienstverlening
Croho-code 80090
Twee HR-professionals tijdens een lessituatie.
De opleiding

Aan de slag met sociaal financiële vraagstukken

De opleiding is zo opgezet dat je studie en werk of relevante vrijwilligersplek goed met elkaar kunt combineren. Op school ga je aan de slag met actuele theorieën, gesprekstechnieken, levensechte casussen en is er tijd voor leerteamleren. De rest van de week leer je op je werkplek en online.

Carrièreperspectief

werken als Sociaal financieel hulpverlener of verder studeren

Je kunt gaan werken bij overheids- en welzijnsorganisaties, zoals de Belastingdienst, UWV, budgetcoachingsbureaus, wijkteams of maatschappelijk werk. Of bij particuliere en financiële organisaties, zoals een woningbouwvereniging, de bank of gerechtsdeurwaarders. Doorstuderen aan de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) is ook een optie.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 29 januari en 7 februari. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Kennismaken op locatie

Wil je ons graag persoonlijk ontmoeten? Kom naar de studiekeuze-events op locatie!

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost een hbo-opleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening in deeltijd? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.

Waarom Sociaal Financiële Dienstverlening studeren bij de HU?

  • Betrokken en deskundige docenten

    Onze docenten werken nauw samen met het werkveld en het lectoraat Schulden en Incasso van de HU. Daardoor ben je verzekerd van de nieuwste inzichten en actualiteiten.

  • Nauwe relatie met de praktijk

    Bij de opleiding zijn verschillende deskundigen uit het werkveld betrokken, bijvoorbeeld door gastcolleges of werkveld bezoeken

  • Lerend werken, werkend leren

    Leren en werken gaan in deze opleiding samen. Wat je leert in de theorie, pas je meteen toe in de praktijk. Zo gaat studeren en werken hand in hand.

Twee studenten overleggen in De Nieuwe Poort 21 te Amersfoort.

Interesse in de associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening?

Heb je nog vragen?