Ben je werkzaam in de Life Sciences? En wil je een positieve impact maken op de toekomst door het gebruik van proefdieren te verminderen? Dan is de praktijkgerichte mastertrack Veranderkunde in dierproef(vrije) innovaties aan Hogeschool Utrecht wat voor jou! Deze opleiding biedt de mogelijkheid casuïstiek uit jouw eigen werkpraktijk in te brengen en je zo te ontwikkelen tot verandermanager in dierproef(vrije) innovaties.
 Vier mensen aan een tafel achter de laptop en een vrouw die er bij staat.

Het proefdiergebruik binnen het (bio)medische domein zal in de toekomst verder verminderen. Nieuwe beeldvormende en moleculaire technieken, maar ook innovatieve dierproef(vrije) methoden en computermodellen dragen daaraan bij. Hierdoor ontstaat behoefte aan professionals die de transitie naar dierproef(vrije) innovaties kunnen begeleiden. De verandermanager in dierproef(vrije) innovaties is deze professional.

Veranderkunde in dierproef(vrije) innovaties is een specialisatie binnen de praktijkgerichte opleiding Master Innovatie in Zorg en Welzijn.

Handig om te weten

Aanmelddeadline Bij voorkeur voor 1 juli
Startmoment 1 september
Lesdata Meestal om de week van 9.15 – 17.00 uur op vrijdag
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Innovatie in Zorg en Welzijn
Croho-code 49132
Vrouw presenteert iets aan twee mensen
De opleiding

Combineer (biomedisch-) wetenschappelijke, bedrijfskundige en veranderkundige inzichten

Je ontwikkelt academische en strategische competenties en verdiept je in specialistische kennis rondom veranderkunde en dierproef(vrije) innovaties. Je volgt vakken als kritisch denken en veranderkunde, en implementatie- en kennismanagement.

Meneer achter een laptop
Carrièreperspectief

Begeleid de transitie naar minder dierproeven en meer dierproef(vrije) innovaties

Met je masterdiploma kun jij aan de slag als verandermanager, innovator, projectleider of adviseur bij een onderzoeksinstituut of onderwijsinstelling, een adviesbureau, bedrijf of bij de overheid (bv. ministerie of een wet- en regelgevende instantie).

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 29 januari en 7 februari. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag of wil je iemand telefonisch spreken? Neem contact met ons op via mizw@hu.nl.

Stuur direct een e-mail

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost een masteropleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de master Innovatie in Zorg en Welzijn: Veranderkunde dierproef(vrije) innovaties? Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 1.500 kwijt.

Waarom deze master studeren bij de hu?

  • Innoveren als belangrijkste vaardigheid

    Tijdens de master werk je aan de (biomedisch-) wetenschappelijke, bedrijfskundige en veranderkundige onderbouwing van dierproef(vrije) innovaties om de implementatie daarvan mogelijk te maken.

  • Oog voor verschillende belangen

    Tijdens de master leer je hoe je draagvlak creëert voor nieuwe dierproef(vrije) onderzoeksmodellen en hoe je verschillende stakeholders bij elkaar brengt.

  • Uitdagend onderwijs gericht op persoonlijke effectiviteit

    Leiderschap, samenwerken, doelen stellen en strategische keuzes maken bepalen je effectiviteit bij het implementeren van innovaties. Tijdens de opleiding is hier veel aandacht voor.

Master Innovatie in Zorg en Welzijn, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de Master Innovatie in Zorg en Welzijn: Veranderkunde in dierproef(vrije) innovaties?

Vragen over de opleiding?

Neem contact met ons op