De opleiding
Is je scheikundige kennis een beetje weggezakt? Geen nood, tijdens deze deeltijd masteropleiding wordt deze weer helemaal opgefrist en verdiep je je vakkennis. Zo kun jij je ontwikkelen als spil van de sectie scheikunde op jouw school.
Daarnaast ga je aan de slag met onderwijsontwikkeling en kun je aan het einde van deze opleiding met een kritische blik kijken naar het onderwijsaanbod en bedenken hoe je dit gaat verbeteren.
Inhoud van de Master Leraar Scheikunde
Vanaf de eerste dag duik je in de wereld van de organische chemie, anorganische chemie, fysische chemie, biochemie en analytische chemie. Ook volg je het vak Natuur, leven & technologie (NLT). Je leert over de laatste ontwikkelingen in de bovenbouw van havo en vwo en verdiept je pedagogische kennis. Onderstaand overzicht geldt voor de 2-jarige opleiding. Bij de 3-jarige variant volg je een aangepast programma met minder vakken per jaar.
Vakken eerste jaar
- Chemische binding
- Fysische chemie
- Anorganische chemie
- Analytische chemie en instrumentele vaardigheden
- Experimentele vaardigheden en chemiedidactiek
- Masterdocent scheikunde 1
De praktijk neemt een belangrijke plaats in tijdens de master Leraar Scheikunde. Je geeft minimaal 160 uur les in een eerstegraads omgeving, bijvoorbeeld op de bovenbouw van havo en vwo op de school waar je al werkt. Onderstaand overzicht geldt voor de 2-jarige opleiding. Bij de 3-jarige variant volg je een aangepast programma met minder vakken per jaar.
Vakken tweede jaar
- Koolstofchemie
- NLT
- Biochemie
- Chemische technologie
- Onderzoeksstage scheikunde
- Grenzen aan de chemie
- Masterdocent Scheikunde 2
Wil je een losse module volgen?
Wil je je als leraar in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs verder professionaliseren, maar weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Je kunt ook een of enkele vakoverstijgende en vakspecifieke module(s) los volgen. Na iedere mastermodule kun je besluiten om verder te gaan en de modules te stapelen tot een masteropleiding.
De Leraar Scheikunde docenten
De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.
Meer weten over deze opleiding?
Bij de 3-jarige variant ben je zo’n 20 uur en bij de 2-jarige variant ben je tot 30 uur per week kwijt aan deze master. Je bent op de woensdag op de HU aanwezig. Je leert klassikaal en individueel, in de praktijk, in leerteams en via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen studenten en docenten.
Je leert niet alleen in de klas en individueel, maar ook in de praktijk, in leerteams en via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen jou, je medestudenten en docenten.
Als je deze opleiding wilt volgen, raden we je aan dat je al op een school werkt waar je de 160 praktijkuren voor de klas kunt staan. Je kunt voor deze uren ook een stageplaats zoeken.
Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Ben je al leraar, dan kun je ook in aanmerking komen voor een lerarenbeurs of een tegemoetkoming leraren. Voor boeken, andere lesmaterialen en excursies ben je jaarlijks ongeveer € 400 kwijt.
Je vormt een leerteam met medestudenten die dezelfde ambities hebben als jijzelf. Je leerteambegeleider helpt je bij de aanpak van je opleiding, leerstrategieën, professioneel handelen en het ontwikkelen van je professionele identiteit.
Interesse in de Master Leraar Scheikunde?
Vragen over de opleiding?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 06 34101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar op ma t/m vrij 09.30 - 16.30 uur