Toelating

Ben jij enthousiast over de duale bachelor Verpleegkunde? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen Verpleegkunde duaal

Een (niet-verpleegkundig) mbo niveau 4 diploma geeft je toegang tot de reguliere vierjarige duale bacheloropleiding. Om hiermee te kunnen starten moet je in dienst zijn bij een zorgorganisatie. Ben je niet in dienst bij een zorgorganisatie, dan is Verpleegkunde deeltijd misschien wat voor jou.

Heb je een mbo-niveau 4 diploma Verpleegkunde? Dan kun je in 2,5 jaar je hbo-diploma halen. Schrijf je op studielink dan ook in voor de propedeusefase. Tijdens het intakegesprek wordt je verkorte route besproken

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Met een havo- of vwo-diploma als hoogstgenoten opleiding ben je toelaatbaar tot de reguliere, duale hbo-opleiding Verpleegkunde van 4 jaar. Om hiermee te kunnen starten moet je in dienst zijn bij een zorgorganisatie.

Hbo- of wo-afgestudeerden zijn toelaatbaar tot de versnelde duale hbo-opleiding Verpleegkunde. Om hiermee te kunnen starten moet je in dienst zijn bij een zorgorganisatie.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoekexterne link.

Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Je bespreekt je wensen, motivatie, ervaringen en ambities met de opleiding. Samen bepaal je of de studieroute waarvoor je in aanmerking komt bij jouw persoonlijke situatie past.

Om de opleiding Verpleegkunde duaal te kunnen volgen, moet je een werkplek hebben binnen een zorgorganisatie. Heb je nog geen werkplek binnen een zorgorganisatie? Dan kun je solliciteren op een functie als bijvoorbeeld leerling-verpleegkundige op een duaal traject. Wij bemiddelen hier niet in.

Als je wel een werkplek hebt dan moet deze aan een aantal eisen voldoen:

  • Je zorgorganisatie betaalt je studiekosten en je krijgt de ruimte om deze studie te volgen volgens de voor jou geldende CAO.
  • Je zorgorganisatie moet ruimte bieden om op verschillende afdelingen te kunnen stagelopen/werken, met een passende complexiteit van zorg.
    Studenten die het reguliere of hbo/wo studieprogramma volgen word je gedurende de opleiding op minimaal drie verschillende afdelingen geplaatst. De plaatsingsduur per afdeling is minimaal 6 maanden.
    Studenten met een mbo-v achtergrond hebben gedurende de opleiding minimaal één praktijkleerperiode op een andere afdeling.
  • Je zorgorganisatie moet beschikken over een afgestudeerde hbo-verpleegkundige die je kan begeleiden op de werkvloer.
  • Je hebt een arbeidscontract van minimaal 28 uur/week, waarvan minimaal 20 uur praktijk en 8 lesuren.

De verdere voorwaarden voor je werkgever en jouw leerklimaat staan beschreven in een driepartijenovereenkomst. Deze kun je opvragen via deeltijdduaal.verpleegkunde@hu.nl.

Leslocatie van Heidelberglaan 7

Interesse in de bachelor Verpleegkunde Duaal?

Heb je nog vragen?