IMPALA IMPlementatie van smartphone-Apps in de eerstelijns fysiotherapie
Lage rugpijn is een groot maatschappelijk probleem. Smartphone-apps als onderdeel van de fysiotherapie kunnen de patiënt ondersteunen in zelfmanagement en therapietrouw. Helaas blijven de mogelijkheden van deze apps in de praktijk nog grotendeels onbenut. In IMPALA willen we implementatiewetenschap inzetten om het gebruik van smartphone-apps bij lage rugpijn te verbeteren..
Doel
Het doel van IMPALA is het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van op theorie gebaseerde, contextspecifieke implementatiestrategieën voor het gebruik van smartphone-apps in de fysiotherapeutische, eerstelijnszorg voor patiënten met aspecifieke lage rugpijn.
Resultaten
Tijdens de looptijd van het project zullen we behaalde resultaten hier publiceren. Na afronding vind je hier een samenvatting van de eindresultaten van het project.
Voor dit project werken we samen met Academische Werkplaats Eerstelijns Fysiotherapie
Looptijd
08 maart 2022 - 07 maart 2027
Aanpak
Na het selecteren van de best beschikbare apps wordt een implementatiestrategie ontwikkeld die aansluit bij de context. Deze strategie zal worden uitgevoerd binnen de eerstelijns fysiotherapie en het implementatie-effect ervan zal vervolgens worden geëvalueerd.
Relevantie/Impact
De kennis die binnen dit project wordt opgedaan over het implementeren van smartphone-apps binnen de fysiotherapie voor patiënten met aspecifieke lage rugpijn, zal gebruikt worden om het onderwijs binnen het Instituut voor Bewegingsstudies te versterken.
Dit onderzoek wordt gefinancierd door NWO (Promotiebeurs voor leraren).
Betrokken HU-onderzoekers
Samenwerking met kennispartners
Dit onderzoek valt onder de Academische Werkplaats eerstelijns Fysiotherapie, een samenwerking tussen UMC Utrecht, Fontys Paramedische Hogeschool, Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra en Hogeschool Utrecht.