Tijdens de opleiding

Bij de opleiding Ad Cybersecurity werk je aan vraagstukken rondom het beveiligen van organisaties. Je leert nadenken over de techniek, de organisatie én de mensen.

Inhoud van de Ad-opleiding Cybersecurity

Met een aantal van je medestudenten werk je aan praktijkopdrachten. Je maakt hierbij ook gebruik van theoretische inzichten die we in de bijeenkomsten aanreiken. Hierbij geven wij minimaal ‘les’, we begeleiden jou maximaal bij het zelf toepassen van de stof. In het wekelijkse leerteam staat het ontwikkelen van jouw eigen competenties en vaardigheden centraal.

Gedurende het jaar maak je kennis met de verschillende aandachtsgebieden van cybersecurity, waarbij cyberaanvallen, hacking tools, netwerkkennis, information securitymanagement en awareness centraal staan. Je past deze kennis direct toe in verschillende praktijkopdrachten.
 
In het leerteam ga je aan de slag met samenwerking, hoe je communiceert en hoe je een stageplek bemachtigt.

In het tweede jaar ga je projectmatig aan de slag met vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en volg je aanvullende werkcolleges. Tijdens je afstudeerstage leer je zelfstandig om een security vraagstuk op te lossen en weet wanneer je hierbij hulp moet vragen.

  • 60%Praktijk
  • 40%Theorie

Contact

15
uur per week
  • 40%individueel werk
  • 60%Groepswerk

Zelfstudie

25
uur per week

    Meer weten over deze opleiding?

    Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kun je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

    Ben je ambitieus en op zoek naar meer uitdaging en eigen initiatief tijdens je studie? Dan kun je naast je gewone onderwijs een HU-honourstraject.volgen. Met een Honours Certificaat heb je een streepje voor bij bedrijven en toekomstige werkgevers.

    Tijdens de opleiding staat samenwerking in leer- en projectteams met medestudenten centraal. Je werkt aan projecten die sterk lijken op de beroepspraktijk, waar mogelijk in nauwe samenwerking met bedrijven. 

    Je krijgt korte instructies en werkt vervolgens zelfstandig en met je team aan cybersecurity gerelateerde vraagstukken. Op deze manier ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het opleveren van je beroepsproducten, tijdens de afstudeerstage en in je toekomstige carrière. De opleiding besteedt veel aandacht aan je persoonlijke en professionele groei, onder begeleiding van een leerteambegeleider.

    Aanbevolen een laptop met een up-to-date besturingssysteem, 16GB werkgeheugen (32GB is beter i.v.m. virtualisatie), 500Gb schijf SSD (1 TB schijf is beter), minimaal i5 processor (i7 of i9 is beter).

    Jouw ontwikkeling staat centraal. Gedurende de opleiding werken we met feedbackmomenten. Hierin volgen we samen jouw ontwikkeling met behulp van feed up (waar ga ik naar toe?), feedback (hoe doe ik het?) en feed forward (wat moet er nu gebeuren?). Zo geef je richting aan je leren en wordt je ontwikkeling zichtbaar. 

    Je rondt iedere periode af met een portfolio. In periode 4 wordt dit aangevuld met een assessment. Hierin toon je aan dat je aan de gewenste criteria voldoet. Je ontvangt studiepunten voor de behaalde criteria. Zo kun je aan het eind van de opleiding aantonen dat je alle onderdelen in de opleiding op niveau beheerst.

    Je betaalt wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Om voor wettelijk collegegeld in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Ben je benieuwd wat jij aan wettelijk collegegeld betaalt? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter. Reken daarnaast ook op een extra bedrag voor boeken en andere lesmaterialen.

    Meer weten? Kijk op de pagina over Collegegeld en betalen.

    Aan het einde van je eerste studiejaar ontvang je een studieadvies. Dat advies kan inhouden dat je geschikt wordt geacht voor de opleiding, een verwijzingsadvies als een andere opleiding beter bij je lijkt te passen, of het advies om met de studieloopbaanbegeleider een studieplanning op te stellen.

    Het betreft hier geen bindend advies: je hoeft het advies niet op te volgen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je het advies zorgvuldig weegt.

    Waarom Ad Cybersecurity studeren bij de HU?

    • Leren door te doen

      Jij leert beter door echte werkzaamheden uit te voeren dan met je neus in de boeken te zitten.

    • Geen piekbelasting bij tentamens

      Je hebt een voorkeur voor een gespreide werkdruk. Je laat wekelijks op verschillende manieren zien wat je geleerd hebt en niet alles in één keer aan het einde in een tentamen.

    • Professionele begeleiding

      Door jou te coachen helpen docenten je in de zoektocht naar de juiste kennis en toepassing daarvan. Ook contacten uit het werkveld zullen aansluiten om je optimaal te begeleiden.

    Interesse in de Associate degree opleiding Cybersecurity?

    Heb je nog vragen?