Tijdens de opleiding

De opleiding E-commerce is een combinatie van online en offline onderwijs. Iedere periode staat een praktijkopdracht centraal. In de leerwerkbijeenkomsten krijg je uitleg over deze opdracht en de bijbehorende theorie. Er komen gastsprekers uit het bedrijfsleven op bezoek en je werkt in projectteams aan de praktijkopdracht. Zo kan je de geleerde theorie meteen toepassen.

Twee studenten werken aan een project

Inhoud van de ad e-commerce

Samen met een aantal studenten en een leerteambegeleider vorm je een leerteam. Daarmee werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tijdens workshops oefen je met vaardigheden als gespreksvoering en schrijfvaardigheid. In het tweede jaar loop je een traineeship en studeer je af door zelfstandig aan de slag te gaan bij een bedrijf met een operationeel e-commerce probleem.

Het eerste leerjaar legt een brede e-commerce basis. Je begint met een introductie op het hele e-commerce terrein. Daarna komen per blok de drie hoofdgebieden aan bod:

  • e-platform: ontwerp en onderhoud
  • e-marketing: klantacquisitiebeheer en behoud
  • e-data: data-analyse en rapportage

Bij elk hoofdgebied voer je opdrachten uit in samenwerking met je adoptiebedrijf. Een adoptiebedrijf is een organisatie waarvoor je de opdrachten uitvoert.

Leertaken jaar 1

Je realiseert dit jaar voor verschillende bedrijven analyserapporten, een webshop, een communicatieplan met communicatie-uitingen, een dashboard en je reflecties op deze ontwikkelde producten.

Het tweede jaar ga je aan de slag met verschillende traineeships om nog meer praktijkervaring op te doen. Het eerste semester bestaat uit een hands-on traineeship in een hoofdgebied naar keuze: e-platform, e-marketing of e-data. Daarnaast doe je een opdracht op het gebied van e-supply chain management, e-ICT of e-finance & law. Het laatste semester bestaat uit je afstudeer traineeship waarbij je onderzoek doet naar een operationeel e-commerce probleem.

Leertaken jaar 2

In jaar twee maak je voor de traineebedrijven adviesrapporten, een organisatiescan en een presentatie van de door jou bedachte e-commerce oplossingen.

  • 40%Praktijk
  • 60%Theorie

Studiebelasting

40
uur per week
  • 50%individueel werk
  • 50%Groepswerk

Zelfstudie

20
uur per week
    Studie in cijfers

    Meer weten over deze opleiding?

    Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kun je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

    Tijdens de opleiding werk je in leer- en projectteams samen met medestudenten. Je werkt in een inspirerende leeromgeving aan opdrachten en doet dit in samenwerking met organisaties in het e-commerce gebied (adoptiebedrijven). Je krijgt gastlessen, gaat aan de slag met opdrachten voor je adoptiebedrijf en neemt deel aan workshops. Zo bouw je de kennis op die je nodig hebt in het werkveld.

    Er is in de opleiding veel aandacht voor je ontwikkeling onder begeleiding van een leerteamcoach.

    Er zijn feedbackmomenten waardoor je leert en jezelf ontwikkelt. Daarnaast sluit je elke periode af met een portfoliobeoordeling en/of een assessment. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht.

    Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Volg dan naast je gewone onderwijs een HU-honourstraject. Je kunt kiezen voor een volledig programma of je komt zelf met een idee. Met dit honourstraject heb je straks echt een streepje voor op de arbeidsmarkt. 

    Je vormt samen met een aantal studiegenoten een leerteam. In zo'n team geef je elkaar feedback en dat helpt je weer bij je eigen leerproces. Een leerteam wordt begeleid door een docent: de leerteambegeleider.

    Je betaalt collegegeld. Ben je benieuwd hoeveel je moet betalen? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter.

    Meer weten? Kijk op de pagina over Collegegeld en betalen.

    Aan het einde van je eerste studiejaar ontvang je een studieadvies. Dat advies kan inhouden dat je geschikt wordt geacht voor de opleiding, een verwijzingsadvies als een andere opleiding beter bij je lijkt te passen, of het advies om met de studieloopbaanbegeleider een studieplanning op te stellen.

    Het betreft hier geen bindend advies: je hoeft het advies niet op te volgen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je het advies zorgvuldig weegt.

    Waarom E-commerce studeren aan de HU?

    • Lerend werken, werkend leren

      Leren en werken gaan in deze opleiding samen. Wat je leert in de theorie, pas je meteen toe in de praktijk.

    • Betrokken en ervaren docenten

      Je docent is ook je coach. Hij of zij geeft specifieke aandacht aan jouw ontwikkeling als professional en het docententeam heeft een nauwe relatie met het werkveld.

    • Realistische leeromgeving

      Vanaf het eerste moment werk je in de échte praktijk. Je leert het e-commerce domein en daarmee jezelf als professional goed kennen.

    Heb je nog vragen?