Tijdens de opleiding

We leren door te doen. Je rooster bestaat uit werkcolleges, workshops en leerteamleren. Daarnaast start je na het eerste blok direct met stage lopen. Veel van de opdrachten voer je uit op je stage. Zo maak je kennis met de beroepspraktijk en leer je direct je kennis toe te passen.

Inhoud van de opleiding Health & Social Work

In jaar 1 ligt de focus op het kennis maken met de complexe werkcontext, het uitvoeren van preventieve interventies en het leren signaleren en adviseren rondom vraagstukken in het gezondheidswelzijn-domein.

Daarnaast ligt gedurende de hele studie de focus ook op jouw ontwikkeling richting beginnend professional.

De leertaken van jaar 1

In jaar 2 ga je aan de slag met projectmatig werken en het doen van actie onderzoek rondom vraagstukken in het gezondheidswelzijn-domein met de focus op preventie en gezondheidsbevordering.
Daarnaast ligt gedurende de hele studie de focus ook op jouw ontwikkeling richting beginnend professional.

De leertaken van jaar 2
Een student werkt op haar laptop op de HU
  • 70%Praktijk
  • 30%Theorie

Contact

24
uur per week
  • 20%Individueel werk
  • 80%Groepswerk

Zelfstudie

20
uur per week
    Studie in cijfers

    Meer weten over deze opleiding?

    Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kun je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

    Iedere lesweek bestaat uit een aantal onderdelen: Kennisoverdracht, Inspiratie & Specialisatie, jullie Leertaak in de Praktijk, Coaching op het project, en reflectie in de vorm van Leerteamleren. Wij bieden daarvoor werkcolleges, workshops en leerteamleren aan in het rooster. Alle onderdelen hangen altijd samen met de leertaak waar je op dat moment aan werkt en er is altijd een praktijkplek waar je de opdracht kunt uitvoeren.

    Ieder semester sluit je af met een portfolio. Hierin toon jij aan dat je aan de competenties uit dat semester hebt gewerkt. De leertaak in de praktijk is hiervoor natuurlijk het belangrijkste bewijsmateriaal en de beroepstaken die daarbij staan beschreven in het semester zijn een verzameling aan bewijsstukken. Een aantal semesters sluit je naast het portfolio ook af met een criterium gericht interview (CGI). Daarbij ga je in gesprek met de docenten waarin je laat zien dat je bewust bekwaam bent in de competenties.

    Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Volg dan naast je gewone onderwijs een HU-honourstraject. Je kunt kiezen voor een volledig programma of je komt zelf met een idee. Met dit honourstraject heb je straks echt een streepje voor op de arbeidsmarkt. 

    Aan het einde van je eerste studiejaar ontvang je een studieadvies. Dat advies kan inhouden dat je geschikt wordt geacht voor de opleiding, een verwijzingsadvies als een andere opleiding beter bij je lijkt te passen, of het advies om met de studieloopbaanbegeleider een studieplanning op te stellen.

    Het betreft hier geen bindend advies: je hoeft het advies niet op te volgen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je het advies zorgvuldig weegt.

    Je betaalt wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Om voor wettelijk collegegeld in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Ben je benieuwd wat jij aan wettelijk collegegeld betaalt? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter. Reken daarnaast ook op een extra bedrag voor boeken en andere lesmaterialen. Meer weten? Kijk op de pagina Collegegeld en betalen.

    Waarom Health & Social Work studeren bij de HU?

    • Kleinschalig

      We werken in kleine leerteams met persoonlijke begeleiding. We vinden het belangrijk dat we jou als persoon kennen en doen daar moeite voor.

    • Praktijkgericht

      We leren door te doen in deze opleiding. Een leertaak in de vorm van een project staat centraal, en het onderwijs is ondersteunend.

    • Realistische leeromgeving

      Vrijwel direct na de start van je studie maak je kennis met de echte beroepspraktijk. Je leert het domein van zorg & welzijn en daarmee jezelf als professional hierin goed kennen.

    Heb je nog vragen?