Carrièreperspectief
Na de opleiding Fysiotherapie kun je aan de slag als fysiotherapeut. Bij gezondheidscentra, particuliere praktijken, ziekenhuizen en revalidatiecentra. Of je begint voor jezelf. Omdat de vraag naar preventieve zorg steeds groter wordt, vind je dus snel een leuke baan als fysiotherapeut.
Wanneer je de studie succesvol hebt afgerond, ontvang je een bachelordiploma van Hogeschool Utrecht. Je mag de titel Bachelor of Science (BSc) voeren.
Internationaal diploma supplement
Bij het diploma van je bachelor hoort een Engelstalig International Diploma Supplement (IDS). Dit IDS is gratis en je ontvangt het automatisch van ons.
Arbeidsmarktpositie na Fysiotherapie
Als fysiotherapeut kun je op verschillende plekken werken. Zo kun je aan het werk in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of gezondheidscentrum. Wil je liever je eigen baas zijn? Sluit je dan als zelfstandig ondernemer aan bij een (groeps)praktijk.
Je kunt als fysiotherapeut aan de slag in gezondheidscentra, particuliere praktijken, ziekenhuizen en revalidatiecentra. Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen.
Als fysiotherapeut hoef je niet per se voor een baas te werken. Je kunt ook een eigen praktijk opzetten, bijvoorbeeld voor patiënten met bijzondere klachten of mensen bij je uit de wijk.
Welke competenties ontwikkel je?
Na de opleiding Fysiotherapie kun je:
- Op methodische wijze expliciet, gewetensvol en oordeelkundig hulp bieden aan cliënten met problemen met bewegen.
- Professioneel gedrag tonen naar de stand van het vakgebied.
- Gegevens verzamelen en interpreteren zodat je in het screenings-, diagnostische en therapeutische proces volgens de principes van Evidence Based Practice beslissingen neemt binnen de grenzen van het beroep.
- Up-to-date, effectieve, curatieve zorg verlenen op ethisch verantwoorde wijze.
Doorstuderen na je diploma?
Wil je na je opleiding niet meteen gaan werken? Dan kun je natuurlijk ook doorstuderen. Zo kun je kiezen voor de Master Fysiotherapie om je op masterniveau te specialiseren in één van onderstaande specialisaties, of de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg van Hogeschool Utrecht. Maar je kunt ook een master aan de universiteit volgen, bijvoorbeeld Fysiotherapie Wetenschap (Universiteit Utrecht).
Oudere mensen krijgen sneller problemen met bewegen. Als geriatriefysiotherapeut help jij ze weer op weg. Maar je helpt ouderen bijvoorbeeld ook opnieuw bewegen na een beroerte of een gebroken heup. Geriatriefysiotherapeut kun je worden als je de specialisatie Geriatriefysiotherapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Kinderen hebben een hele eigen manier van bewegen en genezen. Jij stelt ze op hun gemak en helpt ze op een speelse manier van hun klachten af. Kinderfysiotherapeut kun je worden als je de specialisatie Kinderfysiotherapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Sportblessures komen veel voor. Verrekte enkelbanden, tennisarmen of een verdraaide meniscus. Jij helpt sporters van hun klachten af, zodat zij snel weer op het sportveld of in de sportschool kunnen staan. Sportfysiotherapeut kun je worden als je de specialisatie Sportfysiotherapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Bij veel van de klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen spelen psychische of emotionele problemen een rol. Jij kijkt naar de samenhang tussen fysieke en mentale factoren en helpt patiënten bij bv. chronische pijn en angst. Psychosomatische Fysiotherapeut kun je worden als je de specialisatie Psychosomatische Fysiotherapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Veel mensen in Nederland hebben last van rug of nek. Je verdiept je in de diagnostiek en in specifieke behandelvaardigheden, om zo complexe problemen te behandelen en patiënt, huisarts en collega-fysiotherapeuten te adviseren. Orthopedisch Manueel Therapeut kun je worden als je de specialisatie Orthopedische Manuele Therapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg is bedoeld voor werkende fysiotherapeuten of oefentherapeuten die zich op generiek niveau willen verdiepen in het vakgebied. Vanuit een kritisch-analytisch en reflectieve houding verbeter je zorgverlening, leg je verbindingen met andere professionals en werk je aan innovaties in de beweegzorg. Projectleider bij implementatie blended-care, ontwikkelaar van een transmuraal netwerk of docent bij opleiding Fysiotherapie of Oefentherapie kun je worden als je Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg hebt gevolgd.
Fysiotherapie bij hart-, vaat- en longaandoeningen is bewezen effectief. De vraag naar masteropgeleide fysiotherapeuten in dit domein neemt toe. Wil jij je ontwikkelen als masteropgeleide fysiotherapeut met een certificering in hart-, vaat- en longaandoeningen? Dan is dit gecombineerde programma bestaande uit de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg en certificering Cardiovasculaire- en Respiratoire Fysiotherapie iets voor jou.
Interesse in de bachelor Fysiotherapie?
Vragen over de opleiding?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 06 34101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar op ma t/m vrij 09.30 - 16.30 uur