De opleiding
Tijdens de deeltijdmaster Leraar Biologie verdiep je je biologische vakkennis, ook kijk je steeds meer met een kritische bril naar het onderwijs en leerprocessen.
Op basis van je bestaande kennis wordt bekeken wat je al kunt en wat je nog moet bijleren. Aan de hand daarvan bepaal je je persoonlijke leerpad. Je doet kennis op in de klas, maar je doet ook veldwerk en ga je op excursie.
Inhoud van de Master Leraar Biologie
Lesgeven over alles om ons heen: van DNA tot ecosystemen. Na het eerste jaar van de master Leraar Biologie is dit voor jou geen probleem meer. Je volgt cursussen over bijvoorbeeld medische en humane biologie. Maar je gaat ook praktisch aan de slag: in het laboratorium en tijdens veldwerk en excursies. Je staat in totaal 160 uur voor de klas in een eerstegraads omgeving.
De vakken
Jaar 1
- Vaardigheden vakonderzoek
- De cel
- Stofwisseling
- Populatie-biologie
- Ecologie en ecofysiologie
- School biologie
- Onderwijswetenschappen
- Verkenning praktijkonderzoek
- Werken aan professionele ontwikkeling 1
Jaar 2
- Humane biologie
- Natuur, leven en technologie (NLT)
- Evolutie
- Moleculaire biologie
- Ontwikkelingsbiologie
- Biologisch onderzoek
- Masterdocent Biologie 2
Als onderdeel van je afstuderen kies je concrete praktijkvoorbeelden, iets wat je elke dag meemaakt voor de klas of iets wat jij graag zou verbeteren. Aan de hand van deze concrete praktijkvoorbeelden toon je de leeruitkomsten aan.
Wil je een losse module volgen?
Wil je je als leraar in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs verder professionaliseren, maar weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Je kunt ook een of enkele vakoverstijgende en vakspecifieke module(s) los volgen. Na iedere mastermodule kun je besluiten om verder te gaan en de modules te stapelen tot een masteropleiding.
De Leraar Biologie docenten
De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.
Meer weten over deze opleiding?
Je bent ongeveer 30 uur per week kwijt aan de master Leraar Biologie als je een tweejarig programma volgt, 20 uur bij een driejarig traject. Je bent op de woensdag op de HU aanwezig. Daarnaast geef je tijdens je hele opleiding in totaal 160 uur les in een eerstegraads omgeving, dit kun je vaak doen op de school waar je al werkt.
Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Ben je al leraar, dan kun je ook in aanmerking komen voor een lerarenbeurs of een tegemoetkoming leraren. Voor boeken, andere lesmaterialen en excursies ben je jaarlijks ongeveer € 1100 kwijt.
Interesse in de Master Leraar Biologie?
Vragen over de opleiding?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 06 34101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar op ma t/m vrij 09.30 - 16.30 uur