Na de opleiding
Na de opleiding Fysiotherapie kun je aan de slag als fysiotherapeut. Bij gezondheidscentra, particuliere praktijken, ziekenhuizen en revalidatiecentra. Of je begint voor jezelf. Omdat de vraag naar preventieve zorg steeds groter wordt, vind je dus snel een leuke baan als fysiotherapeut.
Wat kan ik worden met Fysiotherapie?
Je kunt als fysiotherapeut aan de slag in gezondheidscentra, particuliere praktijken, ziekenhuizen en revalidatiecentra. Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen.
Je kunt aan de slag bij
- Praktijk voor fysiotherapie
- Revalidatiekliniek
- Verpleeghuis
- Ziekenhuis
- Een eigen praktijk
Doorstuderen na je diploma?
Wil je na je opleiding niet meteen gaan werken? Dan kun je natuurlijk ook doorstuderen. Zo kun je kiezen voor de master Fysiotherapie van Hogeschool Utrecht. Maar je kunt ook een master aan de universiteit volgen, bijvoorbeeld Fysiotherapie Wetenschap (Universiteit Utrecht).
Oudere mensen krijgen sneller problemen met bewegen. Als geriatriefysiotherapeut help jij ze weer op weg. Maar je helpt ouderen bijvoorbeeld ook opnieuw bewegen na een beroerte of een gebroken heup. Geriatriefysiotherapeut kun je worden als je de specialisatie Geriatriefysiotherapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Kinderen hebben een hele eigen manier van bewegen en genezen. Jij stelt ze op hun gemak en helpt ze op een speelse manier van hun klachten af. Kinderfysiotherapeut kun je worden als je de specialisatie Kinderfysiotherapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Sportblessures komen veel voor. Verrekte enkelbanden, tennisarmen of een verdraaide meniscus. Jij helpt sporters van hun klachten af, zodat zij snel weer op het sportveld of in de sportschool kunnen staan. Sportfysiotherapeut kun je worden als je de specialisatie Sportfysiotherapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Bij veel van de klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen spelen psychische of emotionele problemen een rol. Jij kijkt naar de samenhang tussen fysieke en mentale factoren en helpt patiënten bij bv. chronische pijn en angst. Psychosomatische Fysiotherapeut kun je worden als je de specialisatie Psychosomatische Fysiotherapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Veel mensen in Nederland hebben last van rug of nek. Je verdiept je in de diagnostiek en in specifieke behandelvaardigheden, om zo complexe problemen te behandelen en patiënt, huisarts en collega-fysiotherapeuten te adviseren. Orthopedisch Manueel Therapeut kun je worden als je de specialisatie Orthopedische Manuele Therapie van de Master Fysiotherapie hebt gevolgd.
Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg is bedoeld voor werkende fysiotherapeuten of oefentherapeuten die zich op generiek niveau willen verdiepen in het vakgebied. Vanuit een kritisch-analytisch en reflectieve houding verbeter je zorgverlening, leg je verbindingen met andere professionals en werk je aan innovaties in de beweegzorg. Projectleider bij implementatie blended-care, ontwikkelaar van een transmuraal netwerk of docent bij opleiding Fysiotherapie of Oefentherapie kun je worden als je Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg hebt gevolgd.
Fysiotherapie bij hart-, vaat- en longaandoeningen is bewezen effectief. De vraag naar masteropgeleide fysiotherapeuten in dit domein neemt toe. Wil jij je ontwikkelen als masteropgeleide fysiotherapeut met een certificering in hart-, vaat- en longaandoeningen? Dan is dit gecombineerde programma bestaande uit de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg en certificering Cardiovasculaire- en Respiratoire Fysiotherapie iets voor jou.
"Ik heb mij gedurende de opleiding ontplooit tot een ondernemende therapeut."
Lynette Spits (25 jaar)Alumnus en Kinderfysiotherapeut
De opleiding combineerde mijn interesse in de medische wereld met het werken met mensen. Dat is de reden dat ik met de opleiding ben gestart. Het is fijn dat er op de opleiding ruimte en voldoende mogelijkheid is om sturing te geven aan je uiteindelijke loopbaan. De hogeschool biedt een ruim lespakket en door de stages kun je erachter komen wat je echt leuk vindt. Want fysiotherapie is ontzettend breed. Ik wist pas in mijn 4e jaar dat ik het werken met kinderen het leukste vond. Mooi dat de hogeschool dan ook hoogstaande masteropleidingen biedt. Het is fijn om in dezelfde lesvormen en met bekende docenten dieper in het vak te duiken
Voel je je met je Vwo-diploma stom om een hbo-opleiding te doen? Bij fysiotherapie hoef je je echt geen zorgen te maken! De opleiding is uitdagend genoeg. Het eerste jaar is hard werken, maar dat wordt beloond in de jaren die volgen. Mocht je het toch met twee vingers in je neus kunnen, biedt de hogeschool genoeg mogelijkheden. Niet alleen in de vorm van excellent-trajecten maar ook door de vele verenigingen, opleidingscommissies en adviesraden waarvoor je jouw kwaliteiten kunt inzetten. Ik heb mij gedurende de opleiding ontplooit tot een ondernemende therapeut. Mede dankzij de uitdagende omgeving die de hogeschool creëert en waarin zij investeert.
" De diversiteit maakt het vak uitdagend."
Femke Schepers (24 jaar)Alumnus en Algemeen fysiotherapeut
Na de opleiding ben ik gaan werken bij FyZie Fysiotherapie Amersfoort, gevestigd in verschillende gezondheidscentra. Hier werk ik als algemeen fysiotherapeut, waar ik verschillende mensen met diverse klachten help. De diversiteit maakt het vak uitdagend. Soms zie ik meerdere mensen met eenzelfde soort klacht op een dag, maar geen klacht is hetzelfde. Ieder mens heeft z’n eigen ervaringen en verhaal, waardoor je elke keer weer opnieuw zoekt naar een passende oplossing. Samen met de patiënt. De vaardigheid om te kunnen schakelen en rekening te houden met diverse aspecten zie ik als iets waardevols wat ik heb geleerd op de opleiding. Het mooie van mijn werk vind ik als we een oplossing hebben gevonden en de patiënt zelfstandig zonder klachten kan functioneren.
"Je leert in de praktijk. Al in het begin van je studie kom je in contact met patiënten."
Reza Basiri (26 jaar)Oud-student bacheloropleiding Fysiotherapie, volgt nu een masteropleiding bij de HU.
De opleiding is erg praktijkgericht. Al vanaf het eerste jaar loop je stage. Je komt dus snel in contact met patiënten. Daardoor word je goed voorbereid op je toekomstige baan als fysiotherapeut. Maar om je werk goed te kunnen doen, moet er ook een theoretische basis zijn. Daarom leer je tijdens je studie alles over de anatomie van het menselijk lichaam. Vooral in het begin is de lesstof best lastig. Gelukkig word je goed begeleid door de docenten.
Na je studie kun je meteen aan het werk. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren. Zelf volg ik naast mijn werk in een eerstelijns praktijk, de masteropleiding Manuele Therapie bij de HU.
Interesse in de bachelor Fysiotherapie?
Heb je nog vragen?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 0634101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar op ma t/m vrij 09.30 - 16.30 uur