Na de opleiding
Na het afronden van deze studie ben je huidtherapeut en mag je de titel Bachelor of Science (BSc) gebruiken. Veel huidtherapeuten hebben een eigen praktijk. Je kunt ook aan de slag in een ziekenhuis of (para)medisch centrum. Soms werk je daar zelfstandig, soms samen met een dermatoloog of chirurg.
Wat kan ik worden met Huidtherapie?
Als huidtherapeut kun je bij een grotere huidtherapiepraktijk werken in dienstverband.
Veel huidtherapeuten kiezen ervoor om een eigen praktijk te beginnen als zelfstandig huidtherapeut.
Je kunt als huidtherapeut een waardevolle bijdrage leveren als lid van een multidisciplinair team in een cosmetische of medische kliniek.
Enkele huidtherapeuten gaan bij een farmaceutisch bedrijf werken.
Je kunt aan de slag bij
- Eigen praktijk
- Ziekenhuis
- Medisch centrum
Doorstuderen na je diploma?
Wil je na je bacheloropleiding nog verder studeren? Kies dan voor een vervolgopleiding bij Hogeschool Utrecht of een een andere hogeschool of universiteit. Hieronder vind je enkele masters die veel gekozen worden door je medestudenten. Goed om te weten: voor sommige masters aan de universiteit heb je een premaster nodig.
- Master op het gebied van gezondheid
- Master op het gebied van onderwijs
- Master op het gebied van mens en maatschappij
"Je helpt mensen zich letterlijk beter in hun vel te laten voelen en dat is, voor mij, een van de mooiste dingen die je kan zien"
Bauwien van der Zwaag (26)Oud-student
Wat een mooie opleiding is Huidtherapie op Hogeschool Utrecht. Met veel plezier heb ik de 4-jarige opleiding gevolgd. Door zowel de medische als cosmetische zorg die gedurende de opleiding voorbij komt kun je je tijdens en na de opleiding richten op het gebied dat het beste bij jouw past. Na de opleiding Verpleegkunde was ik op zoek naar een meer specialistische opleiding waarbij je zelf de kans krijgt om behandelplannen op te stellen en eigen keuzes te maken gedurende het behandeltraject.
De combinatie van theorie- en praktijklessen maakt de schooldagen afwisselend en uitdagend en ook tijdens de verschillende stages zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf in een bepaald gebied te ontwikkelen (bijv. lasertherapie, oedeemtherapie, cosmetische zorg etc.).
Na het afstuderen zijn er ontzettend veel mogelijkheden, zo kun je in het ziekenhuis terecht komen, een cosmetische praktijk, laserklinieken, oedeemcentra, een eigen praktijk starten en nog veel meer…
Op dit moment werk ik in mijn eigen praktijk. Ik ben, vrij snel na het afstuderen, gestart met Huidtherapie Wezep. Nu, 2,5 jaar verder, is de praktijk flink aan het groeien! Nooit spijt gehad van deze stap en wat fantastisch dat dit vanuit Hogeschool Utrecht ook gestimuleerd wordt te doen. Het is spannend om zo’n stap te zetten maar met alle handvatten die mij zijn aangeboden tijdens de opleiding had ik voldoende kennis en zelfvertrouwen om dit op een goede manier te kunnen doen. Ik beveel de opleiding van harte aan, je helpt mensen zich letterlijk beter in hun vel te laten voelen en dat is, voor mij, een van de mooiste dingen die je kan zien.
"Geen huidklacht is hetzelfde, ik vind het daarom ook een uitdaging om bij elke patiënt een behandelplan op maat op te stellen"
Carlijn Wijnen (27)Oud-student
De opleiding Huidtherapie heb ik gevolgd aan de HU, een fijne school. Bij tijden was de opleiding pittig, maar wanneer je aan de slag gaat ben je ook echt goed voorbereid op het werkveld. Mede dankzij het HU GEZOND&WEL Centrum waar je zelfstandig patiënten behandelt. Heel leerzaam om al vanaf het eerste leerjaar te ervaren hoe huidtherapeutische behandelingen in de praktijk verlopen. Ik zou de opleiding aan de HU daarom ook zeker aanbevelen. Ik ben nu enkele jaren afgestudeerd en werk bij een praktijk waar ik verschillende behandelingen uitvoer, variërend van oedeemtherapie tot huidverbetering. Geen huidklacht is hetzelfde, ik vind het daarom ook een uitdaging om bij elke patiënt een behandelplan op maat op te stellen. Daarnaast komt er nog een deel administratie bij. De combinatie van de verschillende werkzaamheden, doelgroepen en behandelingen maakt de functie voor mij erg plezierig. Ik zie veel patiënten, waarvan sommigen regelmatig en daar heb ik echt een band mee opgebouwd. Dat maakt voor mij het werk heel mooi. Op dit moment werk ik in loondienst, maar het is leuk om te weten dat de mogelijkheid bestaat om voor jezelf te beginnen.
"Ik heb geleerd om altijd nieuwsgierig te blijven en naar de hele patiënt te kijken"
Annemieke Cornelissen (26)Oud-student
Huidtherapie trok mijn aandacht tijdens een beroepenvoorlichting op mijn middelbare school en zodoende heb ik me ingeschreven. Gedurende de opleiding kwam ik er eigenlijk pas achter dat ik mijn beroep gevonden had. De colleges en de praktijklessen vond ik altijd goed in balans. Geregeld de boeken in en wetenschappelijk onderzoek doen maar ook veel oefenen op elkaar en alles direct in praktijk brengen. De lessen in de kliniek vanaf jaar 1 waar je echte patiënten behandelt is heel leerzaam. Ik heb geleerd om altijd nieuwsgierig te blijven en naar de hele patiënt te kijken. Zo kwam er een patiënt bij me met lymfoedeem. Deze man had ook vinger- en teennagels die op schimmelnagels leken, dit was het niet. Ik ben toen op onderzoek uitgegaan en heb contact gehad met een docent van de opleiding. Uiteindelijk kwam eruit dat meneer het yellow nail syndroom had, maar er kwam ook uit dat meneer longkanker had. Hij is behandeld en nu weer gezond.
Coachen en psychologie was ook een onderdeel in de opleiding. Hier heb ik veel aan gehad want dit heb je bij iedere patiënt, zowel cosmetisch als medisch, nodig om een goede huidtherapeut te worden. Zo behandel ik veel borstkankerpatiënten die net genezen zijn verklaard maar nog alles moeten verwerken wat ze hebben doorgemaakt. Ik kan hen een luisterend oor bieden, gerust stellen als dat nodig is maar ook een specialist inschakelen als ik iets voel wat ik niet vertrouw. Ik ben begonnen in loondienst bij Dermedicare. Na een half jaar ben ik met mijn werkgever door gegaan als maatschap.
Interesse in de bachelor Huidtherapie?
Heb je nog vragen?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 0634101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar op ma t/m vrij 09.30 - 16.30 uur