Na de opleiding

Als logopedist kunt op veel plekken direct aan het werk: in de gezondheidszorg, het onderwijs, het bedrijfsleven, een logopediepraktijk of in een eigen praktijk. Ben je nog niet uitgeleerd? Ga dan voor een vervolgopleiding, zoals een master.

logopedie

Wat kan ik worden met Logopedie?

Logopedisten in de gezondheidszorg zijn werkzaam in een ziekenhuis, revalidatiecentrum, medisch kinderdagverblijf, audiologisch centrum, GGD of verpleeghuis. Je behandelt zelfstandig patienten, maar werkt ook samen met andere disciplines.

Je werkt met kinderen met leer-, gedrags- en/of gehoorproblemen. Maar ook werken op een lerarenopleiding of met studenten aan een conservatorium zijn opties.

Als logopedist in een eigen praktijk werk je met een brede doelgroep van kinderen tot volwassenen en met alle voorkomende logopedische hulpvragen. Als praktijkhouder ontwikkel je jezelf ook zelfstandig ondernemer.

Je kunt aan de slag bij

  • Logopediepraktijken in de eerste lijn
  • Revalidatiecentra of verpleeghuizen
  • Ziekenhuizen
  • (Speciaal) onderwijs
  • Zorginstellingen voor mensen met verstandelijke beperking 
Na de opleiding Logopedie: voorbeeld van een praktijksituatie

Baankans

97%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

    Doorstuderen na je diploma?

    Wil je nog verder studeren? Verschillende masteropleidingen sluiten aan bij de bachelor logopedie.

    Tijdens je opleiding kun je als minor de premaster Klinische Gezondheidswetenschappen volgen. Deze minor bereidt je voor op de masteropleiding Gezondheidswetenschappen voor Zorgprofessionals aan Universiteit Utrecht.

    Foto van Marieke Hordijk

    " Ik vond het fijn dat ik door de specialistische vakken goed de kans kreeg om te ervaren welke richtingen binnen de logopedie mij nog meer aanspraken."

    Marieke Hordijk (24 jaar) Alumnus

    Heb je nog vragen?