Na de opleiding
Er zijn veel instellingen die staan te springen om verpleegkundigen. Een leuke baan vinden als wijkverpleegkundige, in de geestelijke gezondheidszorg of een ziekenhuis is dus niet zo moeilijk. Maar je kunt ook bij een internationale organisatie, zoals Artsen zonder Grenzen, aan de slag. Liever doorstuderen? Volg dan een interessante master.
Wat kan ik worden met Verpleegkunde?
Als wijkverpleegkundige heb je een belangrijke rol in het leven van je patiënten, omdat je sommigen van hen misschien wel elke dag ziet. Daardoor leer je ook hun omgeving goed kennen, want je verpleegt zorgvragers in hun eigen thuissituatie.
In een ziekenhuis is geen enkele dag hetzelfde. Je werk is erg afwisselend en soms ook best spannend. Je gaat goed om met patiënten, en hun familie, en bekijkt wat ze nodig hebben.
Als GGZ-verpleegkundige kom je met veel verschillende patiënten in aanraking, bijvoorbeeld mensen met een verslaving of een depressie. Je zoekt samen met je zorgvragers naar manieren om zo goed mogelijk om te leren gaan met hun psychische kwetsbaarheid.
Je trekt de wereld in, bijvoorbeeld naar ontwikkelingslanden, of helpt in internationale noodsituaties. Bijvoorbeeld na een grote natuurramp. Mooi werk, wat wel vaak erg spannend is. Je helpt daar waar de nood het hoogst is.
Je kunt aan de slag bij
- Wijkverpleegkundig team
- GGZ-instelling
- Ziekenhuis
- Verpleeghuis
- Revalidatiekliniek
Doorstuderen na je diploma?
Liever niet meteen gaan werken? Na je opleiding hbo Verpleegkunde kun je ook doorstuderen. Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een master. Andere studenten Verpleegkunde kozen na hun opleiding voor onderstaande masters en vervolgopleidingen.
"De HU vind ik persoonlijk een grote aanrader en is te vergelijken met een grote schat aan kennis en kunde, maar je moet het zelf ook met beide handen willen aangrijpen."
Linda de Valk (24)alumnus
Ik had geen idee hoe de opleiding zou zijn. Toen ik nog op de middelbare school zat, ben ik niet naar verpleegkundeopleidingen wezen kijken. Toch vond ik de HU een fijne school: alle ondersteuning die je tijdens je studie nodig hebt is er in principe. Het is soms wel even vragen en zoeken, maar dat betekent wel dat je leert om initiatief te nemen en voor je eigen leerproces op te komen. Dat moet je wel liggen. Naast de reguliere opleiding heb ik erg genoten van bijvoorbeeld het extra aanbod van cursussen als personal leadership en de summerschool. En ook dat je je eigen projecten kan opzetten om iets voor de zorg te betekenen en sterpunten kan verdienen. Ook vond ik de internationalisering heel leerzaam, bijvoorbeeld tijdens mijn minor International Health Studies. Om je professioneel te ontwikkelen is het belangrijk om je persoonlijk te ontwikkelen. Je leert met de extra cursussen en projecten op die manier ook weer nieuwe mensen kennen. Een van de leukste dingen vind ik dat ik tijdens de studie op de HU veel nieuwe vrienden heb gemaakt. De HU vind ik persoonlijk een grote aanrader en is te vergelijken met een grote schat aan kennis en kunde, maar je moet het zelf ook met beide handen willen aangrijpen.
"Bij de HU heb je de mogelijkheid om je studie te combineren met interessante nevenactiviteiten. Hierdoor kun je jezelf op persoonlijk vlak verder ontwikkelen en ontdekken waar jij energie uit haalt. "
Mirthe Kiekebos (22)alumnus
Bij de HU heb je de mogelijkheid om je studie te combineren met interessante nevenactiviteiten. Hierdoor kun je jezelf op persoonlijk vlak verder ontwikkelen en ontdekken waar jij energie uit haalt. Tijdens Verpleegkunde heb ik een bestuursjaar gedaan bij Studievereniging Paramedus en heb ik deelgenomen aan de Topclass van het honours onderwijs. Sinds september 2018 werk ik als verpleegkundige in het St. Antonius Ziekenhuis op de cardiothoracale chirurgie waar ik ook de specialisatieopleiding tot cardiologie- en cardiothoracale chirurgie verpleegkundige volg. De cardiothoracale chirurgie is een afdeling waar patiënten liggen die een complexe hartoperatie hebben ondergaan en waar ik word uitgedaagd om mijn klinische blik verder te ontwikkelen. Daarnaast zit ik in de Jong RAAT, een groep van dertien startende verpleegkundigen uit de regio Utrecht. Als Jong RAAT houden we ons bezig met het behoud van verpleegkundigen op de werkvloer door mee te denken over de toekomst van de zorg in de regio Utrecht.
Interesse in de bachelor Verpleegkunde?
Heb je nog vragen?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 0634101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar op ma t/m vrij 09.30 - 16.30 uur