Hoe ontwikkel je communicatie die inclusief is en toegankelijk voor iedereen? Wil je leren hoe je (sociale) media en online communicatie professioneel kunt inzetten, bijvoorbeeld om het gedrag van je doelgroep te veranderen? Ben jij nieuwsgierig en creatief? Wil jij organisaties helpen de relatie met hun klanten te versterken? Of ben je benieuwd hoe je een internationaal merk kansrijk op de Nederlandse markt zet? Dan is de hbo-opleiding Communicatie de opleiding voor jou. En wil jij data en algoritmen op een verantwoorde manier kunnen toepassen in digitale communicatie, check dan onze specialisatie!

Uniek aan de opleiding Communicatie is dat je al vanaf jaar 1 werkt aan opdrachten van bedrijven en organisaties. We werken samen met organisaties zoals BNN Vara, NS, FC Utrecht, Achmea en provincie Utrecht. Je ontwikkelt je kennis en vaardigheden door te werken aan communicatie opdrachten. Zo krijg je vanaf de start van je opleiding een goede indruk van het vak waarvoor je wordt opgeleid.

Aangemeld, en nu?

Start je in september? Voltooi dan je inschrijving.

Brochure van de opleiding

De belangrijkste informatie op een rij? In de brochure vind je alles over de opleiding in één handig document.

communicatie
Tijdens de opleiding

Ontwikkel je tot communicatieprofessional

Je hebt de keuzevrijheid om de communicatieprofessional te worden die jij wilt zijn! Na twee jaar beheers je de brede basis van communicatie; van het maken van content, het positioneren van een merk, tot het opstellen van een online marketingcommunicatieplan. Ook werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling en volg je trainingen om bijvoorbeeld om je presentatie skills te ontwikkelen. In jaar 3 en 4 heb je vrijheid om zelf richting te geven aan jouw communicatieprofiel.

communicatie
Na de opleiding

Word communicatieadviseur, online marketeer of woordvoerder

Als communicatieprofessional kun je bij elk bedrijf of organisatie aan de slag. Of dat nu is bij een (online) winkelketen, een ziekenhuis, een bouwonderneming of bij de gemeente. Meestal begin je in een uitvoerende functie waarin je bijvoorbeeld de social mediakanalen beheert. Je kunt heel makkelijk doorgroeien naar meer strategische functies, of juist specialistische functies. En in dit vakgebied is het ook eenvoudig om een eigen bedrijf te beginnen.

Toelatingseisen Communicatie

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Communicatie als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je bent nieuwsgierig en houdt van organiseren

    Je wilt graag weten wat mensen beweegt en hoe je ze kunt bereiken met de juiste boodschap en het juiste middel. Je vindt het leuk de 'spin-in-het-web' te zijn in het realiseren van communicatiemiddelen of het organiseren van een event.

  • Je bent creatief en innovatief

    Met je creativiteit maak je aansprekende content - beeld en tekst. Ook zet je het in om verrassende communicatieoplossingen te bedenken bij een vraagstuk. Je verdiept je graag in nieuwe ontwikkelingen zoals AI.

  • Je bent verbindend

    Je werkt graag met anderen samen, zowel tijdens je studie met medestudenten in projectteams en leerteams als later in je baan met collega’s en opdrachtgevers.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startmoment September
Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Arts (BA)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B Communicatie
Croho-code 34405

Vragen over de opleiding?