Na de opleiding

Met een diploma Communicatie op zak ben je niet alleen startklaar voor de arbeidsmarkt, je hebt ook een aantal extra's. Je hebt een ondernemende houding en kunt out of the box denken. Je kunt je goed inleven in een ander en van daaruit goede adviezen geven en verbinding tussen groepen tot stand brengen. Ook je je technische kennis is helemaal up-to-date. Organisaties hebben grote behoefte aan jouw communicatietalent. 

Na de opleiding Communicatie: communicatieadviseurs in geprek

Wat kan ik worden met Communicatie?

Als communicatieprofessional kun je in veel verschillende functies en bij veel organisaties aan de slag. De meeste studenten beginnen met een uitvoerende baan, zoals junior communicatieadviseur of junior communicatiemedewerker. Je salaris ligt dan rond de € 2100 (bruto). Afhankelijk van je ambities kun je je specialiseren binnen de organisatie waar je werkt en doorgroeien. 

Je adviseert hoe je communicatie (interactie) kunt inzetten, managen en regisseren voor bedrijven, overheid en non-profit organisaties.

Als contentspecialist ben je verantwoordelijk voor de inzet van online content op verschillende online kanalen. Jij weet wat het beste werkt voor welke doelgroep en op welk kanaal. Je doet zoekwoordenonderzoek, beheert de contentkalender, creëert en adviseert.

Als social media specialist ben je verantwoordelijk voor alle online communicatie. Dit kan zowel bij kleine als grote bedrijven.

Jij zorgt niet alleen dat een evenement goed voorbereid wordt, je zorgt ook voor de realisatie er van. Je bent een stressbestendige regelaar.

Als marketing communicatiespecialist heb je een afwisselende rol waarbij je nauw samenwerkt met de afdeling marketing en externe partijen zoals media en reclamebureaus. Je coördineert projecten en adviseert over de juiste inzet van marketing en communicatiemiddelen.

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor een bepaald communicatieproject of een communicatieteam. Je stuurt een team aan, beheert het budget en maakt strategische keuzes.

Je bent de verbinder van de organisatie met de omgeving, waarbij je veel contact hebt met journalisten. Deadlines en snel schakelen, daar houd je van.

Je kunt aan de slag bij

  • Nike
  • ASR
  • Greenpeace
  • Google
  • Mercedes-Benz 
  • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • NU.nl
  • evementenbranche
  • Je eigen bedrijf 

Baankans

85%
vindt een baan binnen 1,5 jaar
  • 70%Praktijk
  • 30%Theorie

    Doorstuderen na je diploma?

    Na je bacheloropleiding Communicatie kun je gaan werken, maar je kunt ook een aanvullende masteropleiding volgen. De HU heeft een breed aanbod aan deeltijdopleidingen en biedt tal van cursussen aan.

    Je kunt aansluitend ook een master volgen. Hieronder vind je enkele masters die goed aansluiten op deze studie. Goed om te weten: voor sommige universitaire masters heb je een premaster nodig.

    Certificering

    De opleiding Communicatie is preferred partner van de branchevereniging Independent Dutch Event Association (IDEA). Bij het behalen van het diploma krijgen studenten die zich verdiept hebben in Live Communicatie het erkende IDEA-certificaat. Ook de studenten van de minor ‘Het ontwerpen en managen van evenementen’ ontvangen bij het succesvol afronden van hun minor een certificaat van IDEA.

    Mirjam Goes

    "Je wilt toch een bepaalde beweging in gang zetten met communicatie?"

    Mirjam Goes (40) Alumnus

    Heb je nog vragen?